Milyen lencséjű munkavédelmi szemüveget válaszunk ?

A védőszemüvegek a mai világban már a sportos és dizájnos formatervezéssel a kényelemre törekszenek, mind a mellett, hogy védelmet is biztosítsanak a szemeinknek. A munka szemüvegek lencséi között találhatunk víztisztát, sötétítettet, sárgát, polarizáltat és még számos jellemzővel ellátottat. Viszont ahogy egy munkavédelmi cipő védelmi képességeinél, igy itt is megvan, hogy mely lencse szín milyen tulajdonságokkal bír és mely területekre ajánlott használni. A következőkben ezeket szeretnénk nektek bemutatni.

A víztiszta lencsével rendelkező védőszemüveg jó látási viszonyok között, elsősorban beltéri használatra alkalmasak. Ezek megfelelnek például minőségellenőrzés, összeszerelés és mechanikai munkák során.

A sárga színű lencsék növelik a kontrasztokat. Így ideálisak gyenge fényviszonyokban történő használatra, mesterségesen megvilágított területeken, ködös és felhős időben is. Felületellenőrzéshez ( csiszolás, festés, fényezés utáni munkafolyamatokhoz) és raktári munkákhoz egyaránt ajánljuk őket.

A sötétített/szürke lencséjű munkavédelmi szemüvegek ideálisak napsütésben és kültéri használatra, hiszen csökkentik a szembe érkező fényeket. Ezek a szemüvegek megfelelőek építkezésekre, útfelújításra és vezetéshez is.Védőszemüveg

A polarizált lencsék megállítják a vízszintes visszaverődést, kiküszöbölve a tükröződést. Így nyugodtan használhatjuk őket kültéren, vezetéshez és a víz körül is.

A tükrös bevonat védelmet biztosít a tükröződés ellen, változó fényviszonyok között. Beltéren és kültéren is egyaránt használhatjuk őket. A munkavégzés típusa alapján ideális építkezésekre, viszont szabadtéri sportokhoz és vezetéshez is választhatóak.

A barna színű lencsével készült védőszemüvegek kültéri munkához tökéletes választásnak bizonyulnak felhős időben.

Az IR-lencséjű munkás szemüvegek UV-fény és az IR sugárzás ellen védenek, így megfelelnek az EN 169 szabványnak.

A kékfény szűrő réteggel ellátott lencséjű szemüvegek meggátolják, hogy a kék fény a szembe jusson. Használata monitornál, okostelefonnál, táblagépnél és LED világítással rendelkező eszközöknél ajánlott.

Munkavédelmi szemüveg választásakor elengedhetetlen a megfelelő színű lencse kiválasztása. Figyelj oda szemed védelmére és a számodra legmegfelelőbb lencsével ellátott védőszemüveget vásárold meg.