Miért válaszd a Portwest ESD munkavédelmi cipőit?

Az elektrosztatikus töltések az ipari környezetekben gyakoriak, és jelentős károkat okozhatnak az elektronikus eszközökben vagy akár robbanásveszélyes területeken. Ezek a munkavédelmi cipők speciális anyagokból készülnek, amelyek képesek vezetni az elektrosztatikus töltéseket a talajba, minimalizálva ezzel a káros hatásokat. Ellenállnak az időjárási viszonyoknak, és a mechanikai igénybevételeknek. A cipők kialakítása ergonomikus, hogy biztosítsa a kényelmet és a megfelelő tartást hosszabb ideig tartó viselés esetén is.

A Portwest ESD munkavédelmi cipők olyan kiváló minőségű lábbelik, amelyek az elektrosztatikus kisülések elleni védelemre és a munkahelyi biztonságra fókuszálnak. Az ESD védelem mellett a munkavédelmi cipők orr és talp védelemmel is elláttak, aminek köszönhetően megvédik a lábakat a leeső, zuhanó és átszúródó tárgyak ellen. A csúszásmentes talp pedig kiváló tapadást és stabilitást biztosít, a nedves, csúszós felületeken is.

Base ESD munkavédelmi cipő

Az elektrosztatikus kisülés elleni védekezés két területen nagyon jelentős: 

Megelőzhető a robbanáshoz vezető szikraképződés a tűzveszélyes anyagok gyártása, raktározása során.

Elkerülhető az alkatrészek sztatikus feltöltődéséből eredő károsodás elektronikai eszközök gyártása, kezelése során.

A maximális ESD védelemhez a teljes ruházat és a berendezések elektrosztatikus feltöltődés elleni védelme is szükséges!

 

EN 61340-4-3:2002 - Elektrosztatikai tulajdonságok

Az EN 61340 szabvány ezen része meghatározza a tesztelési eljárásokat az lábbelik elektromos ellenállásának vizsgálatához:

  • Elektrosztatikus vezető lábbeli: a tesztelési eljárás során a lábbelit < 1 Ω x 105 elektromos ellenállással tesztelik.

  • Elektrosztatikus disszipatív lábbeli: a tesztelési eljárás során a lábbelit > 1 Ω x 105 és < 1 Ω x 108 elektromos ellenállással tesztelik.

  • Padló/Lábbeli rendszer a földelés érdekében – ESD szabvány EN 61340: munka és védőlábbelikre vonatkozó szabvány - EN ISO 20344 - 20347 A keletkező feltöltődés szintjét befolyásolja a levegő páratartalma.

 

Mielőtt valaki elektrosztatikusan veszélyes zónába lép, le kell ellenőrizni a munkavédelmi cipő tulajdonságait!

Kapcsolódó termékek