A terepmintás munkavédelmi ruhák története

A munkavédelem története az emberiség történetével párhuzamosan fejlődött, hiszen mindig is meg kellett védenünk magunkat a veszélyes munkakörülményekkel járó kihívásoktól. A kezdeti időkben a munkavédelmi ruházat egyszerűen a praktikumot szolgálta, funkcionális jelleggel rendelkezett, és nem feltétlenül volt szem előtt az esztétikai szempontok figyelembevétele.

A XX. században, különösen a katonai területen jelent meg a terepmintás mintázat. A későbbi években folyamatosan terjedt át más területekre is. Először az elrejtőzés és a camo mintázat előnyeit az állattani megfigyelések és a vadászat területén használt ruhákon jelentek meg, majd a század végén már a divatvilág kollekcióiban is megtalálhatóak voltak a terepmintázatú modellek.

A munkavédelmi ruhák területén is fontossá vált a divat követése, így megjelentek a terepmintás mintázatok.  Eleinte sötétzöld, barna és sárga színeket kombináltak. Egyszerű fazonú, funkcionális termékeket készítettek. Ezek tökéletesen megfeleltek a munkavállalók igényeinek. Viszont a munkavédelmi ruházatok gyártói is rájöttek, hogy a mai világban fontos a divatos megjelenés a munkavégzés során. Így a terepmintás ruhák terén is szükség volt arra, hogy divatos és praktikus termékeket készítsenek.

A Cerva Neurum Camou termékcsalád ismertetőjele a piacon egyedülálló, látványos mintájú geometrikus terepminta. A munkaruhák gyártásánál fontos szerepet kapott a funkcionalitás és a kivételes viselési komfort. A gyártó olyan termékcsaládot szeretett volna létrehozni, melyet a vásárlók szívesen viselnek a mindennapokban is, így a tervezés során az inspirációt az utcán keresték.
Arra is törekedtek, hogy a legkeményebb munkakörnyezetben is helyt álljanak a munkásruhák. Ezért innovatív, tartós és rugalmas anyagból, megerősített cordura betétekkel készítette el kollekcióját.
A slim fit fazonú munkaruhák négy színben kaphatóak: sötét olajzöld, petrolkék, antracit és sötétkék. Rugalmas és alacsony derékkialakítással készült, praktikus zsebekkel ellátott munkás rövidnadrág és munkavédelmi nadrág közül válogathatunk. Felsőruházatát tekintve puha és kényelmes anyagú munkás pólót, zippzáros záródású munkakabátot és kapucnival ellátott gombos munkavédelmi kabátot tudunk beszerezni.

A Cerva Neurum terepmintás munkavédelmi ruhái tökéletes választás mindenki számára. Legyen szó erdészeti, vadászati, építőipar, mezőgazdasági vagy más iparági munkákról, a dolgozók biztosan elégedettek lesznek a sportos megjelenésű és igazán komfortos viseletet nyújtó munkás ruhákkal.

Kapcsolódó termékek